Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

El
Elgje - 28-05-2021 16:27:09
Voeding & Gezondheid

Vaccineren

In theorie klopt het dat az niet aan 70+ wordt gegeven omdat nog te weinig bekend was over de veiligheid ervan voor ouderen. ondertussen is men wat meer overtuigd geraakt van de veiligheid van die groep.
het standaard beleid is niet aangepast, maar ik weet van een aantal ouderen die niet naar een vaccinatielocatie konden, waarbij de huisarts heeft besloten hen later zelf te vaccineren, en ja:met az.
https://m.lhv.nl/actueel/nieuws/aanpak-voor-thuisvaccinatie-niet-mobiele-patienten-bekend
"de bedoeling was al langer dat de huisartsen de thuisvaccinaties zouden doen, maar er waren tot op heden geen vaccins die geschikt waren om door de huisartsen thuis bij 65-plussers in te zetten. met het besluit van het ministerie van vws dat het astrazeneca-vaccin ook gebruikt mag worden voor 65-plussers, is die mogelijkheid er nu wel. dit vaccin heeft relatief gunstige https://corona.nhg.org/covid19-vaccinatie/bestellen-en-bewaren-van-de-vaccins-covid-19-vaccinatie/" target="_blank" data-extlink="">bewaar- en vervoersvoorwaarden en een lange houdbaarheid"

https://corona.nhg.org/covid19-vaccinatie/bestellen-en-bewaren-van-de-vaccins-covid-19-vaccinatie/" target="_blank" data-extlink="">(externe linter aanvulling van mijn bewering,hier ook een officiële verwijzing (er zijn er meer te vinden)