Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miennaamishaaz - 09-06-2021 11:03:02
Voeding & Gezondheid

Ik wil geen tweede astrazeneca vaccin, maar pfizer, dus een combi

Ze hebben de link wel gelezen. mischien moet u het nogmaals lezen

____________

uit een engelse studie kwam naar voren dat een combinatie van astrazeneca en pfizer wel meer bijwerkingen gaf, aldus huckriede. “maar bij die studie was de pauze tussen de twee prikken maar vier weken. bij de duitse studie was dat interval drie maanden – en waren de bijwerkingen duidelijk minder dan na een eerste prik met het astrazeneca vaccin.” het gaat om milde bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld koorts. of de kans op de zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes – waarvan na vaccinatie met astrazeneca een aantal meldingen is gedaan – verandert bij een mix aan vaccins, is niet te zeggen. “daarvoor zijn de onderzoeksgroepen te klein.”
______________

zoals het rivm al zei er zijn mogelijke bijwerkingen. aan het combineren van 2 vaccins.
zolang het rivm geen groen licht geeft voor het combineren raden ze iedereen af  een combinatie van de 2 vaccins te nemen.