Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 11-06-2021 12:21:23
Geldzaken & Recht

Bent u ook zo boos over de 5€ extra bij de termijnbetalingen van infomedics?

U kunt dus niet met geld omgaan en dat is dan de schuld van de ander.
om u enig idee te geven: ik zit al bijna 30 jaar in de wao met een medische geschiedenis van hier tot tokyo. geen recht op toeslagen omdat ik altijd zuinig ben geweest en dus gespaard heb. rekening houdend met alle toeslagen en vrijstellingen heb ik netto slechts een ietsie pietsie meer per maand dan mijn buurvrouw die bijstand krijgt. echt een verschil van slechts een paar euro's. 
en toch klaag ik niet want ik kan er goed van rondkomen, mijn spaargeld was genoeg om een nieuwe auto te kunnen kopen, nieuwe fiets, nieuwe koelkast. en als nu alles af zou fikken zou ik mijn hele huisraad nieuw kunnen kopen en zo cash af kunnen tikken.
in mijn hele 60-jarige leven slechts 1 dag rood gestaan (19 jaar geleden), en dat dan ook alleen nog maar door een valutadag-actie van de bank bij de aankoop van een auto; nog nooit geld geleend, nooit iets op afbetaling gekocht, nooit schulden gehad. dat alles ondanks dat ik 30 jaar geleden ook nog een scheiding te verwerken heb gehad waarbij ik mijn ex in 1x heb afgekocht met een bedrag van 5 cijfers voor de komma.
hoe ik dat allemaal voor elkaar krijg? heel simpel: de tering naar de nering zetten, zuinig leven.
dus geen dure aaifoon maar gewoon een android van €120; niet roken, zuipen of terrasjes pakken/uitgaan. kleding van de aldi/lidl (niks mis mee!). geen nutteloze lifestyle dingen kopen, goedkope meubels (mijn bed van ikea kostte in 1990 fl. 199 en doet nog steeds perfect dienst), geen dure vakanties maar met tentje > b.v. polen, eerder een trui aan dan de kachel, en die verwarming niet steeds laten branden,
zuinig leven is een mindset; en ik doe het met liefde, want het geeft je iets terug: vrijheid. ik hoef niemand om een gunst te vragen, hoef geen geld te vragen/lenen; ik kan alles doen wat ik wil en hoef niemand iets te vragen, geen gunsten nodig.
en die (financiële) vrijheid is onbetaalbaar ! dus stop met zeuren en klagen en verander uw way of life !