Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-07-2021 18:14:43
Geldzaken & Recht

Rekening opzeggen na overlijden

Toch nog even dat dit: is het een zus van u die bezwaar heeft gemaakt of een zus van uw moeder (zoals ik het begreep)?. hoe dan ook, als het uw zus is is zij mede erfgenaam. ik ging er in mijn reactie vanuit dat het een zus van uw moeder is.

en dan is ook dit heel belangrijk: u stelt zich kennelijk op als executeur (m.b.t. het willen opzeggen van de rekening) en dan bent u wetttelijk tot alle verantwoording verplicht aan mede erfgenamen!! zie dan o.a. hetgeen is genoemd in het bw boek 4 afdeling 6.

regel dus met uw zus om dit op te lossen. in ieder geval zijn de kosten van de verklaring van erfrecht ten laste van de nalatenschap en dan dus van alle erfgenamen dus ook van uw zus! (en voor 50% als zij en u de enige erfgenamen zijn.) (zoals @tijger1 ook aangeeft). 

(ik ben zelf betrokken geweest als juridisch adviseur bij de afwikkeling van twee (elkaar opvplgende nalatenschappen)  waarvan bij één een erfgename dacht dat zij alle rechten had, met als gevolg en procedure die ca twee 10 jaar duurde -  waarbij zij uiteindelijk toch 'het onderspit dolf'  - m.b.t. aanzienlijke bedragen - en één nalatenschap  waar een broer  dacht hij in zijn eentje alles kon regelen en geld had weggesluist. heir betrof het in feite geen groot bedrag maar  ook ook bedoeld om zaken af te wikkelen - zonder de instemming van andere erfgenamen). dat duurde minder lang maar betekende wel een uitspraak van de kantonrechter in het nadeel van die broer).
ik hoop dat u dat niet overkomt.