Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 30-07-2021 08:38:10
Geldzaken & Recht

Svb loonheffing voor f formulier

Ook mijn condoleances. 
een kleine aanvullende opmerking  m.b.t. uw vraag: m.b.t. de uitkering van uw moeder was kwam het bedrag dat maandelijks werd uitgekeerd (mogelijk ook door toepaiing van de llonheffingskorting) onder het minimumbedrag was waarvoor inhouding volgens de daarvoor geldende groene belastingtabel tabel verplicht was. er is dus geen loonheffing ingehouden zoals al door anderen gemeld.

zie (o.a.) deze info van de svb ter info:  op uw aow houden wij loonheffing in. loonheffing bestaat uit loonbelasting en premie volksverzekeringen voor de anw (algemene nabestaandenwet) en wlz (wet langdurige zorg). u hoeft niet over uw hele inkomen belasting en premies te betalen. u heeft recht op loonheffingskorting. door de loonheffingskorting betaalt u minder belasting en premies.

referentie: https://www.svb.nl/nl/aow/bedragen-aow/loonheffingskorting#:~:text=op%20uw%20aow%20houden%20wij%20loonheffing%20in.%20loonheffing,de%20loonheffingskorting%20betaalt%20u%20minder%20belasting%20en%20premies.www.svb.nl/nl/aow/bedragen-aow/loonheffingskorting" target="_blank">www.svb.nl/nl/aow/bedragen-aow/loonheffingskorting  


houd er wel rekening mee dat feit niet wil zeggen dat er geen aanslag ib zal worden opgezegd. indien het verzamelinkomen dus aow uitkering en pensioenuitkeringen boven het ‘bodem’ bedrag voor ib heffing komt zal dat wel het geval zijn. blijft dat er onder, dan niet. zie daarvoor dan deze informatie: de aanslaggrens voor de inkomstenbelasting bedraagt in 2021 € 48. als het verschil tussen de verschuldigde inkomstenbelasting en het saldo van de gezamenlijke voorheffingen en de voorlopige teruggaven meer bedraagt dan € 47 volgt een aanslag. (deze info betreft 2021)