Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 29-08-2021 18:28:45
Geldzaken & Recht

Kan ik zomaar geld overmaken naar mijn nederlandse rekening vanut buitenland?

Aanvullend op het al gegeven antwoord in ieder geval wel dit: geld overmaken kan in ieder geval wel op een rekening van uw kinderen. fiscaal zal dan hoe dan ook de vraag gaan ontstaan in hoeverre er dan sprake kan zijn van een schenking en het geheven krijgen van schenkingbelasting. degenie die u daar o.a. kan informeren is de belastingdienst maar het lijkt mij gelet op uw situatie en mogelijkheden hier een gespecilialiseerd fiscalist/jurist voor in te schakelen.  ik geef u één verwijzing naar een deskundig kantoor maar dat wil niet zeggen dat ik daar reclame voor wil maken. https://www.jonglaan.nl/diensten/belastingadvies?msclkid=d4f6c5b4d4fc1851740ca49f60fa0528&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=nl%20%7c%2002.%20belastingadvies&utm_term=%2bfiscaal%20%2badvies&utm_content=fiscaal%20advies" target="_blank">https://www.jonglaan.nl/diensten/belastingadvies?  u kunt zich ook naar mijn mening voor nader gericht advies  richten tot: https://www.vno-ncw.nl/contact" target="_blank">https://www.vno-ncw.nl/contact  . zoals u het aangeeft kan het aspect 'schenking' en de fiscale consequenties daarvan goed aan de orde komen. 

het gegeven dat u hiermee o.a. studie van uw kindere financiert kan daarbij een belangrijk en mogelijk voor u positief aspect zijn.

herhaald en als ook al gezegd: laat u goed informeren. bij de belastingdienst weet men ook niet altijd alles m.b.t. dit soort zaken (is mijn ervaring als ex nederbelg).

ik zie dat u 'kruisend' ook al een verwijzing kreeg naar een nederlands ondernemersforum en ik verwacht dat zij men daar u ook naar een gespecilialiseerde fiscalist/jurist zal verwijzen omdat dit geen alledaagse vraag is.  ps. uw kinderen zullen dus m.i.  worden aangeslagen m.b.t. schenkingsbelasting omdat zij dan in nederland woonachtig zullen zijn en ook daar aangifte m.b.t. inkomstenbalasting etc. zullen moeten doen ook al hebben zij dan geen inkomsten uit arbeid.