Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-09-2021 09:51:52
Geldzaken & Recht

Bankzaken overleden moeder

@justmeagain  heeft u een rechtsbijstandsverzekering, schakel die dan meteen in. ik neem aan dat u de weg naar het juriduisch loket al kent . hoe dan ook bent wettelijk verplicht om alle informatie te verstrekken die u bezit en gedane acties als executeur. zie o.a. http://home.hccnet.nl/m.breemans" target="_blank">http://home.hccnet.nl/m.breemans  en deze waari o.a. is gemeld dat de verjaringstermijn 20 jaar is volgens . https://www.brenneradvocaten.nl/erfrecht/erfrecht-verjaring-verjaring-van-de-rechtsvordering-tot-afgifte-van-een-legaat-aanvang-van-verjaring-algemene-en-bijzondere-verjaringsregels-redelijkheid-en-billijkheid/#:~:text=erfrecht.%20verjaring.%20verjaring%20van%20de%20rechtsvordering%20tot%20afgifte,twintig%20jaren%20indien%20de%20wet%20niet%20anders%20bepaalt." target="_blank">https://www.brenneradvocaten.nl/erfrecht/erfrecht-verjaring-verjaring-van-de-rechtsvordering-t  u kunt ook beginnen met raadpegen van de notaris die bij het testament betrokken is geweest.



in ieder geval is het van belang om alles wat u heeft aan de advocate alle stukken die u heeft op te zenden en als u de taak van executeur naar uw mening en ook aanwijsbaar geheel volgens de wetgeving heeft uitgevoerd zal er mn.i. weinig op u te vorderen zijn. (resp. ook de andere erfgenamen)

in deze is het meest van belang dat u kunt aangegeven dat u inderdaad niet weet waarom uw moeder het geld dat u noemt heeft opgenomen. en dan voral dat u van dat geld nooit iets heeft ontvangen!

hoe dan ook is dit, als ook al gezegd een wespennest.

daarbij is ook nog aan de orde dat indien hier toch kosten mee gemoeid zijn deze kosten in principe ten laste komen van alle erfgenamen en dus niet alleen van u
(het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (25 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus je gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl