Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 09-10-2021 11:39:22
Geldzaken & Recht

Vanuit bijstand koophuis aan kinderen schenken

nee dit mag niet, leuk bedacht maar de gemeente kijkt naar wat je hebt maar ook naar wat je had!!!!

als moeder dit bedrag ontvangt en vervolgens wegschenkt moet ze dit alsnog eerst opeten voor ze wederom bijstand ontvangt, komt de gemeente hier later pas achter zal de bijstand terugbetaald moeten worden.

schenkt ze dit bedrag toch en neem je dit risico dan laat de kinderen dit bedrag vast houden en niet uitgeven, zelfs de schenkbelasting die ze eventueel moeten betalen zal opgespaard moeten worden om alsnog aan moeder terug te geven zodat ze kan leven....

het kan zelfs zo zijn dat de gemeente de bijstand over de laatste 10 jaar nu alsnog terug gaat vorderen omdat er nu geld vrij gekomen is uit de woning die er feitelijk al was maar vastzat in de stenen!!!!


 


wat wel kan voor de we is het huis kopen tegen ozb-waarde en dan nog is het de vraag of de gemeente dit pikt en niet alsnog de vrije verkoop waarde eist, hou hier dus rekening mee....


 


als laatste, de ton schenking is in het leven geroepen om een kind een woning te kunnen laten kopen waar deze vervolgens zelf gaat wonen!!!!