Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hester Gast - 13-10-2021 12:32:33
Vrije tijd & Tuin

Hoe lang mag een gekochte bos bloemen eigenlijk staan?

Ik ben niet zo weg van de bloemen van ah in mijn dorp gytsjerk. alleen de irissen zijn altijd geweldig. ook de bloemenwinkels zijn niet altijd geweldig; sommige zijn prima, maar vooral de "trendy" winkels bieden m.i. meer flauwekul dan bloemen.
maar ik moet de buurtspar in oentsjerk een groot compliment geven over zijn bloemen en planten. de eigenaresse is een groot fan van mooie, verse bloemen en planten en vrijwel iedere dag komt alles 's morgens vroeg vers van de veiling. dat kun je niet alleen zien aan het groen van de bladeren, maar je merkt het ook aan de duurzaamheid. verse chrysanten staan bij mij minstens 3 weken of langer..... ik ben ze soms wel eens een beetje "zat" geworden omdat ik allang weer zin heb in iets nieuws......
die enkele keer dat het mij overkwam dat de duurzaamheid tegenviel, kreeg ik altijd onmiddellijk een nieuwe bos bloemen (of soms wel 2 om het leed te vergoeden als de bloemen inmiddels niet meer vers waren en dat werd er dan ook eerlijk bijgezegd). vorige week kocht ik 2 bossen chrysanten die er wat minder vers uitzagen dan anders. ik koop altijd 2 bossen tegelijk, want ik vind een mooie grote vaas vol bloemen mooier dan zo'n ielig bosje. bij het afrekenen zei de eigenaresse: ze zijn al 2 dagen oud, dus ik geef je 2 euro korting, dus geen 8 maar 6 euro voor die 2 grote bossen! dat is nog eens klantvriendelijkheid! en ze staan na een week nog steeds vrolijk te pronken en te geuren!