Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martin.lans - 16-10-2021 16:34:45
Garantie & Verzekeringen

Wlz en aangepaste basisverzekering

Wellicht een aanvullling op de vraagstelling en de reeds gegeven antwoorden.:

het gaat natuurlijk om de groep mensen die bijvoorbeeld een zzp8 hebben. dus mensen die aanspraak maken op de wlz.

links met de zorgplicht van de wlz  staan los van de vraagstelling.

en een basisverzekering is volgens mij een basisverzekering en dekt in alle redelijkheid vrijwel allemaal hetzelfde. de aanvullende pakketen maken het verschil.

het  solidariteitsprincipe geldt voor de overheid, dat zijn wij allemaaal samen. private ondernemeningen, lees zorgverzekeraars, vallen daar niet onder.

dat de wlz zaken vergoedt die niet in de basisverzekering zitten, bv tandarts, ligt in de aard van de wet.

bottom line: waarom betaal je premie voor medicijnen bij een zorgverzekeraar indien je een zzp8 hebt, in een verzorgingshuis woont, en de wlz deze medicijnen vergoed? in principe draag je ook nog via de eigenbijdrage via het cak nog een keer voor medicijnen bij.  de zorgverzekeraar ontvangt premie voor nooit uit te betalen kosten.

en dat de wlz los staat van je basisverzekeing is ook duidelijk, maar het gaat er juist om dat het beide verzekeringen zijn waarvoor voor alletwee premie betaald moet worden en dat 1 partij, de zorgverzekeraar, zeker weet dat hij bepaalde kosten nooit hoeft te betalen. 

ik vertouw er op dat deze aanvulling verduidelijking geeft.