Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Br
Bramg90 - 09-11-2021 08:55:29
Geldzaken & Recht

Salaris verlaagd zonder dat hierover gecommuniceerd is

bedankt voor alle reacties. ter informatie: zij is werkzaam voor een multinational en gaf leiding aan een team van 6.
natuurlijk is het logisch dat er bij een andere functie een andere salarisschaal hoort, maar zomaar 15% salaris inhouden (zonder dat hier overleg over gevoerd is, laat staan een nieuwe overeenkomst aangegaan) is gewoon not done.

@mein33, zij wilde zelf geen lagere functie, maar het bedrijf besloot dat zij part-time die rol niet meer kon uitvoeren en haar dus naar een "teamlid" functie terugzette. het ligt dus iets gecompliceerder.

om onduidelijkheid weg te nemen, het gaat dus in de basis niet om het lagere salaris, maar wel dat haar werkgever eenzijdig een essentiële arbeidsvoorwaarde aanpast. en dit lijkt mij niet mogelijk.



daarnaast heeft een collega van haar (zelfde inschaling) ook aangegeven dat hij van leidinggevende functie naar teamlid wilde, hier is wel overleg over geweest en hij gaat er "slechts" 7.5% (op basis van fulltime) op achteruit.