Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannieBoe - 24-11-2021 12:42:30
Winkels & Webshops

Verplaatsen legdatum vloer leidt tot schadeclaim

Zo zie ik het ook @robruiters.

juridisch zit het volgens het juridisch loket zo: 'heeft u de algemene voorwaarden niet vooraf kunnen lezen? dan kunt u ze 'vernietigen'. dit betekent dat de algemene voorwaarden niet gelden voor u.'

verder, is het bedrijf bij de branchevereniging woonwinkels aangesloten? zelfs al zouden de niet meegestuurde algemene voorwaarden gelden dan is het nog maar de vraag of het bedrijf die vergoeding maar zo kan eisen. die https://www.cbw-erkend.nl/uploads/av2020-mei-wonen-lossepags.aa7a6f.pdf" target="_blank">cbw-voorwaarden vermelden o.a.:
-'als de start of de voortgang van het werk vertraagt door omstandigheden zoals in dit artikel genoemd, moet de afnemer de schade die de ondernemer daardoor lijdt vergoeden, als deze omstandigheden de afnemer kunnen worden toegerekend.'

voor cbw geschillen kan men terecht bij https://www.uitgesprokenzaak.nl/ om een procedure op te starten

er staat uiteraard nog veel meer in deze voorwaarden maar het kunnen toerekenen van vertraging aan de afnemer lijkt me een juridisch punt van discussie.
sowieso lijkt het me een zaak voor juristen.
als leek lijkt me het niet meesturen van algemene voorwaarden een heel zwak punt.
en het op het oog willekeurig verlagen en verhogen van een vergoeding zonder deugdelijke onderbouwing lijkt me ook niet zo sterk.