Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 02-12-2021 20:28:44
Geldzaken & Recht

Moet je de overwaarde van je huis volledig in je volgende woning stoppen, of kun je een deel op je spaarrekening zetten?

Als de hypotheekrente hoog zou zijn, is het verstandig om het in je huis te stoppen. maar met de huidige hele lage rente maakt het allemaal niet zo uit. zoveel hra heb je niet momenteel. dus of je het in je huis stopt of er iets anders mee van plan bent hangt eerder van je eigen wensen af. 

spaarrente is weliswaar nul, maar als je binnen afzienbare tijd geld nodig hebt kan het handig zijn om een spaarpotje te hebben (sowieso is spaarrente maar iets relatiefs; zelfs als de spaarrente een paar procent is, dan moet je nog steeds heel veel spaargeld hebben als de rente een serieus bedrag moet opleveren). heb je het niet nodig, dan levert een investering in je huis meer op.