Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 04-12-2021 09:09:02
Huishouden & Energie

Wie is aansprakelijk voor de kosten?

Ik sluit mij bij de vorige sprekers aan. oxxio en de netbeheerder valt niets aan te rekenen. zij zijn slechts de ontvanger van uw eventueel opgewekte stroom. nu zij geen gegevens hebben gekregen omdat de apparatuur aan uw kant niet goed functioneerde kan hen niets verweten worden. dat ware anders geweest als oxxio of de netbeheerder de zonnepanelen had aangelegd en verantwoordelijk waren voor het onderhoud.
nu de woningstichting de panelen heeft aangelegd en u deze kennelijk meehuurt met de woning moet u bij hen zijn. vervolgens dient de vraag gesteld te worden hoe zij er achter moeten komen dat de installatie mogelijk niet goed werkt. monitoren zij de installatie op afstand of wordt er alleen periodiek onderhoud verricht en dient de huurder tussentijdse defecten te melden. in beide gevallen is de woningstichting (mogelijk) aansprakelijk op het moment dat zij wisten van het defect.
het komt mij voor dat u in eerste instantie uw melding over een mogelijk defect bij de verkeerde instanties heeft gedaan.