Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-01-2022 17:59:40
Geldzaken & Recht

Dhl pakket zoek

Volgens wetgeving is de verzender verantwoordelijk als ook al door @sjoppy aangegeven. het lastige is dat dit vooralgeldt voor commerciële verkoipers en het bij verzenden door een particulier (zoals kennelijk in uw geval) lastiger is (zie : als je als consument iets bij een particulier bestelt geldt dit niet, tenzij er afgesproken is dat de verkoper het product op zijn risico opstuurt, zegt gras. "dit kan bijvoorbeeld in de advertentie staan of uit de context opgemaakt worden. als er niets is afgesproken ben je als koper verantwoordelijk."

ook het wel of niet aangetekend versturen van een pakket maakt verschil, hoewel het voor de consument in principe niet uitmaakt of een verkoper iets wel of niet aangetekend verstuurt.


"de verkoper die verzendt, sluit een overeenkomst met de postbezorger", legt gras uit. "als er iets misgaat, kan de verkoper (en dus niet de ontvanger/koper) de postbezorger aansprakelijk stellen. (bron https://www.nu.nl/lifestyle/4771158/pakketje-niet-bezorgd-kun-doen.html" target="_blank">pakketje niet bezorgd? dit kun je doen | nu - het laatste nieuws het eerst op nu.nl)

hoe dan ook is het m.i. merkwaardig dat men wel op het juiste adres is geweest gelet op het kaartje dat in uw bus lag en dan zou dan volgens mijn weten een uitzondering zijn op de al genoemde wetgeving. 

bovendien is het niet juist dat men bij dhl niets kan doen omdat er kennelijk wel een bezorgen met het pakket bij u aan de deur is gelet op het kaartje dat in uw bus lag. si geweest. ook ik heb een ervaring met zoekraken en ben daar persoonlijk voor naar de de dhl vestiging in mijn woonplaats gegaan. en het pakket kwam kwam daarna toch 'boven water'. 

toch een advies voor de toekomst: laat zoiets in de toekomst verzenden naar een afhaalpunt van dhl.