Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 26-01-2022 12:33:02
Geldzaken & Recht

Minder geld van aow

Dat is toch terecht? u heeft minder bijgedragen aan nederland door uw verblijf elders. echter kan het goed zijn dat u van het vk ook een deeltje 'aow" kunt krijgen, voor de tijd die u daar gespendeerd heeft. onderdeel van het brexit akkoord is dat opgebouwde rechten van kwacht blijven.

u kunt de svb vragen om hulp. https://www.svb.nl/nl/aow/contact/bepaal-uw-vestiging" target="_blank">https://www.svb.nl/nl/aow/contact/bepaal-uw-vestiging
zij kunnen u vast helpen met het vinden waar u het pensioen kan aanvragen als u dat niet krijgt en als dat van toepassing is.
het vk is een van de 'verdragslanden' voor het svb.

voorbeeld op bladzijde 43 lijkt op uw situatie (vervang oostenrijk door nederland en 12 jaar door 2 jaar:
ik heb in het verleden twaalf jaar in het vk gewerkt. ik ben verhuisd en werk nu in oostenrijk. wat gebeurt er met de perioden van werk – en verzekering – in het vk en oostenrijk als ik met pensioen ga (omstreeks 2035)? de perioden van werk worden in aanmerking genomen en als u met pensioen gaat, zult u een brits pensioen ontvangen (het gedeelte overeenkomend met de 12 in het vk gewerkte jaren) en een oostenrijks pensioen (het gedeelte overeenkomend met de in oostenrijk gewerkte jaren), onder de voorwaarden die thans in de eu gelden.
https://ec.europa.eu/info/publications/questions-and-answers-rights-eu-and-uk-citizens-outlined-withdrawal-agreement_nl" target="_blank">https://ec.europa.eu/info/publications/questions-and-answers-rights-eu-and-uk-citizens-outlined-withdrawal-agreement_nl