Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 14-02-2022 20:48:54
Geldzaken & Recht

Kilometers en parkeerkosten behandeling ziekenhuis

heb dit zelf ook bij de hand gehad:
1) "de zorgverzekeraar vergoed de behandeling niet (expirimenteel) en wil dus ook geen kilometers of taxi vergoeden". dit is niet altijd zo: ik deed mee met een experimentele studie/behandeling, univé betaalde mij een km-vergoeding. eerste deel moest ik zelf betalen maar ik ontving toch nog een leuk bedrag.


2) u mag de "werkelijke kosten" aftrekken. wat betekent dat in de praktijk? eerst reken je uit wat de jaarlijkse totale werkelijke kosten per km van je auto zijn: afschrijving, verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties, parkeerkosten en dan nog de brandstof. dat kan best iets zijn van €0,35/km. die vermenigvuldig je met het aantal km's en dat is je aftrekpost. dus geen losse kosten maar over een jaar alle kosten delen door totale aantal km's.
let op: hou wel bij op welke dagen u die rit gemaakt heeft, kunnen ze om vragen.


bovendien is er een drempel, ik weet niet wat het nu is maar was dacht ik iets van 2% van je bruto-inkomen (en als je getrouwd bent is dat balen want beide inkomens worden meegenomen). het aangifteprogramma van de belastingdienst rekent dit automatisch uit dus je kan meteen zien of het uiteindelijk een aftrekpost oplevert. vergeet niet dat je dan ook alle aftrekbare kosten opvoert: de km-kosten naar je "gewone" ziekenhuis, naar de fysio, huisarts, apotheek; voorgeschreven maar niet vergoede medicijnen, eventuele bijdragen aan consulten etc etc
wat hierboven staat qua 0,19/km is onzin: dat is de norm voor als je met het ov gaat. ga je met de auto dan is het "werkelijke kosten" zoals hierboven beschreven.