Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 01-04-2022 19:44:47
Huishouden & Energie

Installatie instructie van liander?

Het e-mailadres van liander is simpelweg info@liander.nl

maar ik zie ook niet in waarom ze aan de cv-installatie moeten komen.

dat liander het wenselijk vindt dat na installatie van een nieuwe meter de gasleidingen ontlucht worden door de meter-monteur is begrijpelijk. als ze dat niet doen, zullen veel mensen na het vervangen van de meter boos zijn dat 'de ketel of het gasfornuis niet goed werkt' omwille van een beetje lucht in de gasleiding wat geen kwaad kan.

maar zoals het in de brief staat, het "ontluchten van cv-ketel of verwarming", daar heeft de gasmeter-monteur niets mee te maken. dat slaat immers op het ontluchten van het water-circuit van de cv-installatie en dat heeft werkelijk niets te maken met de gasmeter vervangen. 

verder: liander mag niet verplicht stellen dat de meter monteur uw woning verder betreedt dan tot de plek waar de eigendommen van liander hangen (de gas- en elektriciteitsmeter). in een doorsnee huis mag u dus weigeren dat de monteur verder komt dan de hal/gang.