Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 20-04-2022 12:37:45
Huishouden & Energie

Rijzen brooddeeg

Hallo thunderbird , 

het brood is ingezakt 

indien uw brood ingezakt lijkt langs de kanten, wil dit zeggen dat het https://www.smulweb.nl/deeg" target="_blank">deeg te vochtig was. probeer iets minder van de hoeveelheid water te nemen. wanneer u geconserveerd https://www.smulweb.nl/fruit" target="_blank">fruit of groenten gebruikt, laat ze dan eerst goed uitlekken en wrijf ze goed droog voordat u ze gebruikt. ze zijn een lange tijd doordrenkt waardoor ze overtollig vocht bezitten.
na het bakken dient u het brood direct uit de machine te nemen. wanneer u het brood langer in de bakvorm laat zitten, zal het vocht in het brood naar de bodem zakken waardoor de knapperigheid van het brood afneemt. zorg er daarom altijd voor dat u het brood zo snel mogelijk uit de bakvorm haalt en laat afkoelen op bijvoorbeeld een rooster.
probeer een lichtere bloemsoort. het inzakken is soms het gevolg van een te zware bloemsoort.
een andere mogelijkheid is dat er teveel gist is gebruikt, waardoor het deeg te hard is gerezen. voeg dan wat minder gist toe. 

zie deze links , 

https://www.smulweb.nl/blog/post/broodbakmachine--problemen-en-vragen" target="_blank">https://www.smulweb.nl/blog/post/broodbakmachine--problemen-en-vragen 

https://molendehoopstiens.blogspot.com/2017/04/tips-trucs-voor-de-broodbakmachine.html" target="_blank">https://molendehoopstiens.blogspot.com/2017/04/tips-trucs-voor-de-broodbakmachine.html