Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 27-04-2022 16:03:50
Computers & Telefonie

Delta fiber aansluiten

Uw probleem is dat de kabels er al liggen, zonder dat er een ader in de kabel voor uw woning is gereserveerd.

het is niet zoals bij water of elektriciteit dat er even een aftakking op de bestaande kabel/leiding gemaakt kan worden en dat het dan ook bij u in huis allemaal werkt. in geval van glasvezel en andere telecommunicatie kabels moet er voor elke aansluiting een "eigen" draadje in die kabel zitten. en dat is er nu blijkbaar niet.

wilt u dat er alsnog voor u een extra draadje voor u bij komt, dan moet de straat (stoep) vanaf het wijkverdeelkastje tot aan uw woning opnieuw opengebroken worden. en dat kost veel geld. en als u degene bent die besluit dat dat extra kabeltje voor u er moet komen, dan is het ook logisch dat u daarvan de rekening gepresenteerd krijgt.

vaak wordt voorafgaand aan de start van een glasvezel project de wijk geïnformeerd en wordt er gepeild hoeveel interesse er is op basis van postcode (4 cijfers + 2 letters). als in uw postcode niemand positief op die peiling en/of enquête reageert, dan maakt de glasvezel aanbieder een commerciële afweging dat glasvezel in uw deel van de straat niets zal opleveren.
de overkant van de straat heeft vrijwel altijd een andere postcode. en bij een wat langere straat hebben de huizen aan uw kant van de straat met hogere en/of lagere huisnummers ook een andere postcode. zo kan het dat aan de hand van het vooraf gehouden marktonderzoek sommige delen van een straat wel 'gratis' op glasvezel worden aangesloten en andere delen niet.