Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mabelle
Mabelle - 05-05-2022 10:58:03
Geldzaken & Recht

Aftrekken reis- en verblijfskosten ziek uitwonend kind

Nee, deze kosten zijn niet aftrekbaar (als dat wel zo zou zijn, zou het zijn voor de aangifte ib 2022). u voldoet al niet aan de 1e voorwaarde.


reiskosten voor ziekenbezoek zijn onder de volgende voorwaarden aftrekbaar:



u en de zieke hadden bij het begin van de ziekte samen een huishouden.
u bezoekt in het jaar regelmatig de zieke.
de zieke wordt langer dan een maand verpleegd.
wordt de zieke meerdere keren per jaar verpleegd? dan mag u de reiskosten alleen meetellen als de zieke in totaal langer dan 1 maand is verpleegd en als de verpleging steeds een gevolg was van dezelfde ziekte. bovendien mag de tijd tussen de verpleegperioden niet langer dan 4 weken zijn.
de enkele reisafstand tussen uw woning of verblijfplaats en de plaats waar de zieke wordt verpleegd (gemeten langs de meest gebruikelijke weg) is meer dan 10 kilometer.


https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/overzicht_zorgkosten/reiskosten_ziekenbezoek" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/overzicht_zorgkosten/reiskosten_ziekenbezoek