Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-05-2022 17:24:59
Geldzaken & Recht

Huur opzeggen mag niet in het weekend

Merkwaardig want wat zou de reden zijn dat de verhuurder dan niet iets eerder kan komen om op te nemen? is dat de wens van uw vriendin (hetgeen ik mij nauwelijks kan voorstellen) ? m.i. is er geen enkel probleem indien de verhuurder al controleert voor dat alle boedel uit de woning is verdwenen en dat de verhuurder aangeeft niet in het weekeinde te willen komen lijkt mij niet geheel onlogisch.

anderzijds, de huur is opgezegd, uw vriendin verlaat te woning en dan heeft de verhuurder geen enkel recht om dan voor de maand daarop nog huur te vragen/te vorderen.

ergo: laat de inspectie eerder doen! de verhuurder kan evenmin dwingen dat er eerder wordt verhuist aangezien de woning is gehuurd tot en met 30 juli. 

voor nadere hulp is het eventueel zinnig om dit te benaderen maar dan is wel een lidmaatschap nodig: https://www.woonbond.nl/huurderslijn?msclkid=f4c1ffe6d07411ec8f562553b588d670" target="_blank">https://www.woonbond.nl/huurderslijn of dit - het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl  het compromis dat u voorstelt is niet logisch aangezien de huur op 1 juli is geëindigd en de woning dan moet zijn verlaten.



en dan nogmaals, het is m.i. geen enkel probleem indien de verhuurder eerder de inspectie komt doen. het is dan wel zinnig om hetgeen zij uit de woning wil verwijderen en vastzit/zat zoals bijv. gordijnrails, zonwering etc. wel al los te hebben. het lijkt mij overigens ook helemaal geen probleem indien de verhuurder wel een dag later komt en uw vriendin dan aanwezig is.  indien de verhuurder echter al een nieuwe huurder gheeft is dat geheel en al wel het probleem van de verhuurder en is er niets neer op uw vriendin te verhalen, naar mijn uitdrukkelijke mening.