Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-05-2022 09:52:19
Auto & Vervoer

Aankoop auto



het komt mij voor dat u de auto niet heeft gekocht bij een bij bovag aangesloten garage maar bij een particulier of bij een z.g. beunhaas.
in dat geval zal er weinig aan te doen zijn resp. weinig te verhalen zijn maar kunt u toch overwegen  een ingebrekestelling doen en zie dan dit https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/?msclkid=30b552cfd0fe11ecb408a44661803efa" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling en is dit te benutten https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/?msclkid=4cf05ce0d0fe11eca4c1fe07dee7ba65" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling te benutten. 

u kunt een beroep doen op non-confirmiteit maar dan is het wel uiterst noodzakelijk dat u kunt bewijzen dat u uw eisen zo heeft gesteld als u aangeeft. daarbij kunt u ook nog een beroep doen op misleidende verkoop. zo de verkoper wel is aangesloten bij de bovag, dien dan daar uw klacht https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten?msclkid=011f9876d0fe11ecaa5d473ef884b31f" target="_blank">https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten  u kunt ook de anwb benaderen indien u daar lid van bent.  

als al hiuervoor herhaald gezegd in iets andere wooirden, u had bij de aankoop op eenvoudige wijze zelf kunnen zien dat hetgeen u wenste niet op de auto aanwezig was door bijv. een proefrit en nalopen instucrieboek.  zie evt ook: juridisch advies volgens kassa:

voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:


- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl