Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 11-05-2022 11:43:44
Huishouden & Energie

600 watt 4 minuten in de microgolf hoeveel graden en tijd in de oven

Dat moet u niet willen. u kunt wat proberen, maar als het er niet op staat is het niet geschikt. misschien dat iets u zal helpen en zorgen dat het eetbaar is, maar eigenlijk is het niet geschikt voor een oven.

een magnetron werkt doordat microgolven water in het product in trilling brengen. die trilling veroorzaakt warmte. de warmte ontstaat zover als het de magnetron lukt om in het product te komen. fabrikanten houden daar rekening meen en stellen een product zo samen dat dit proces optimaal werkt.

als u gaat proberen met een 'gewone' oven het op te warmen, wordt het product vanaf een kant opgewarmd. hierdoor kan het bijvoorbeeld aan de bovenkant verbranden en ondertussen aan de onderkant nog rauw zijn. heeft u een heteluchtoven, dan kan het product aan de buitenkant er prima uit zien en aan de binnenkant nog koud zijn. dit is ook een reden dat wanneer u kip koopt voor op de bbq, dat deze voorgegaard is.

indien u met een strijkbout of een vlammenwerper aan de gang gaat, krijgt u weer andere effecten. dit raad ik overigens ook niet aan.