Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 11-05-2022 15:32:34
Geldzaken & Recht

Huur opzeggen mag niet in het weekend

Volgens mij mag de verhuurder dit gewoon eisen. als het goed is komen ze twee keer langs. het is logisch dat de eindinspectie komt voordat uw vriendin daar vertrekt en dat men alles kan zien. volgens onderstaande link kan de verhuurder alles wat uw vriendin niet heeft hersteld of onderhouden op uw vriendin verhalen. het is wel verstandig om wat tijd te nemen tussen de verhuizing en de eindinspectie, zodat voorkomen kan worden dat de 'naheffing' hoog wordt. als ze zelf niet bij de laatste inspectie wil zijn, is dat misschien mogelijk, maar dan kan achteraf ook niet geklaagd worden over de gevonden punten.

toen wij onze huurwoning verlieten moest er een en ander geschilderd worden, enkele gaten gedicht en een drempel vervangen (de laatste was bij de verhuizing door een van mijn vrienden per ongeluk gesloopt). daar is een zondag vrij kortdag voor. op zondag kunnen opleveren zou een service kunnen zijn, maar is volgens mij geen recht.

https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging/#