Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-05-2022 11:49:05
Geldzaken & Recht

Mijn huurwoning met 30 jaar oude lijmlaag opleveren

Om te beginnen lijkt het mij zinvol om toch ook advies te vragen bij https://www.woonbond.nl/landelijk-kantoor" target="_blank">https://www.woonbond.nl/landelijk-kantoor hoewel u denk ik geen lid bent.

de andere mogelijkheid is uiteraard om via het jridisch loket een verwijzing te krijgen naar een advocaat. tenzij u een rechtsbijstandsverzekering heeft want dan is het uiteraard aan de verzekeraar om u te adviseren en bij te staan.

een probleem dat hier mogelijk aan de orde is , kan het feit zijn dat u geen beschrijving heeft op beter gezegd een staat van de opname waarin u indertijd de woning heeft gehuurd (als nieuwe huutrder na opzegging door uw ouders) of al eerder in 1993.

de eis om alles hetgeen genoemd is lijkt mij onredelijk maar is niet onwettig indien er inderdaad geen opname staat is (foto's kunnen ook behulpzaam zijn).

u vraagt of of u het op een rechtzaak moet laten aankomen om uw borg terug te ontvangen. op zich is de borgsom niet het probleem want indien de de verwijdering daarna op kosten van de eigenaar gaat gebeuren kan het zijn dat die nog hoger zullen zijn dat de borgsom die u noemt. alle kosten mogen alsdan worden aangerekend. ergo, goede juridische bijstand in deze lijkt mij uitermate wenselijk. (opleveren in de staat van aanvaarding en dat kan dus helaas het niet hebben van een staat van opvering waar de situatie wordt omschreven als door u genoemd niet aanwezig is. de eigenaar heeft dan de wetgeving aan zijn/haar kant. herhaald, goed advies en hulp is zeer zinnig.

ps. of zoek een klusser die dat kan doen. ik zie nu ook een adviesmogelijkheid die @geborenamsterdammer ongeveer gelijkytijdig met mij geeft. ik neem aan dat u deze info kent https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging/ ( o.a. m.b.t. de opname staat).