Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 27-05-2022 06:52:48
Huishouden & Energie

Wat kan ik doen aan een veel te hoge factuur?

U kunt precies hetzelfde aan die hoge factuur doen als die mensen in die andere 953358 topics die inmiddels hier en op andere consumenten forums te vinden zijn die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt: vrijwel helemaal niets.
u bent immers zelf in zee gegaan met deze partij en "betalen" staat juridisch gezien vrijwel gelijk aan "het eens zijn met de factuur". 

heel misschien dat wanneer u er een rechtszaak van maakt dat de factuur met een paar honderd euro verlaagd wordt, maar kans op succes is niet gegarandeerd én de kosten van zo'n rechtszaak zijn waarschijnlijk hoger dan het voordeel wat het u oplevert.

wat u wel kunt doen is zorgen dat u een lijstje met namen en adressen/telefoonnummers van betrouwbare bedrijven uit uw eigen omgeving opstelt. zodat u volgende keer niet de weer met deze ellende zit. en als u toch met zo'n woeker factuur te maken krijgt, melden dat u dat geld nu niet op de rekening hebt staan en dat ze een factuur kunnen sturen die u betaalt zodra uw salaris binnen is. als ze dan gaan dreigen, simpelweg 112 bellen.