Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-06-2022 09:33:08
Geldzaken & Recht

Uitvaartverzekering afkopen

Ja, dat kan en mag en is geheel volgens voorwaarden in de door u afgesloten polis. (bron https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/kennisbank/afkopen/#:~:text=afkopen%20van%20een%20uitvaartverzekering%20wil%20zeggen%20dat%20u,waarde%20zijn.%20deze%20waarde%20noemt%20men%20de%20afkoopwaarde." target="_blank">https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/


een uitvaartverzekering afkopen is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. bij het afkopen van een https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/" target="_blank">uitvaartverzekering stopt u de verzekering en wordt er een bedrag op uw rekening teruggestort. op het moment dat u de uitvaartverzekering heeft afgekocht betaalt u geen premie meer en u bent ook niet meer verzekerd voor uw https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/begrippen/uitvaart/" target="_blank">uitvaart.



wat is afkopen uitvaartverzekering?


afkopen van een uitvaartverzekering wil zeggen dat u stopt met de verzekering en een eventuele waarde krijgt uitgekeerd. doordat u premie heeft betaald, kan de uitvaartverzekering een waarde hebben opgebouwd, maar dit kan ook een negatieve waarde zijn. deze waarde noemt men de afkoopwaarde. de afkoopwaarde van een uitvaartverzekering is de opgebouwde waarde minus de kosten. de uitvaartverzekeraar berekent de afkoopwaarde en zal deze overmaken op uw bankrekening. houdt hierbij wel rekening dat u niet meer verzekerd bent en dus https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/kennisbank/geen/" target="_blank">geen uitvaartverzekering meer hebt. bij https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/begrippen/overlijden/" target="_blank">overlijden zal de uitvaartverzekering daarom niets uitkeren.


het afkopen van een uitvaartverzekering is niet altijd mogelijk. bij een https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/begrippen/kapitaal-uitvaartverzekering/" target="_blank">kapitaal uitvaartverzekering zal dit in veel gevallen mogelijk zijn. bij een https://www.uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl/begrippen/natura-uitvaartverzekering/" target="_blank">natura uitvaartverzekering ligt dit vaak wat moeilijker. de reden hiervoor is dat hier producten en diensten worden geleverd, zoals een grafkist en de uitvaartverzorging zelf. om te weten te komen of u uw uitvaartverzekering kunt afkopen, kunt u contact opnemen met uw uitvaartverzekeraar. voor het afkopen van de uitvaartverzekering zult u een brief moeten schrijven naar uw uitvaartverzekeraar.


natura uitvaartverzekering afkopen

een natura uitvaartverzekering afkopen is meestal niet mogelijk. de reden hiervoor is dat er producten en diensten worden geleverd, zoals een grafkist en uitvaartverzorging. dit kunt u vaak niet afkopen.


het afkopen van een natura uitvaartverzekering is wel mogelijk als u permanent verhuist naar het buitenland. de uitvaartverzekering is dan vanwege acceptatiebeleid van de verzekeraar niet meer voort te zetten.