Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

willemhoving
willemhoving - 20-06-2022 16:30:37
Geldzaken & Recht

Uitvaartverzekering afkopen

afkopen van een verzekering wordt naast dat er slechts een gedeelte wordt terugbetaald, door de belastingdienst gezien als inkomsten. mag u ook nog eens forse belasting over betalen, zodat er aan het eind van de streep weinig overblijft.


 


wat uw vraag betreft...ja, het kan zo maar. stel het volgende eens voor. iemand sluit een uitvaarverzekering af en betaalt bijv. € 10,00 premie per maand. na een jaar komt de verzekeringsnemer te overlijden. er is dus € 120 euro betaald aan premie.... maar de kosten voor de uitvaart die middels de premie gedekt zijn zullen aanzienlijk hoger zijn, namelijk maximaal tot het bedrag waarvoor de overlede verzekerd is. logisch dus dat men maar een gedeelte van de premie (geen spaargeld) terug krijgt.


 


echter, veel uitvaartmaatschappijen werken met zogenaamde carenzjaren, dit om misbruik te voorkomen. 


 


de carenzjaren houden in dat indien de verzekerde overlijdt, binnen een bepaalde tijd (verschilt per maatschappij) na het afsluiten van deze uitvaartverzekering, er geen uitkering wordt gedaan door de maatschappij. de nabestaanden krijgen de betaalde premie of de koopsom van de maatschappij dan terug. u kunt de carenzjaren zien als een eigen risico.