Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 20-06-2022 23:40:57
Geldzaken & Recht

Kan oude verhuurder 5 weken na oplevering nog eisen dat woning wordt hersteld?

Naar mijn mening moeten de weer nieuwe huurders contact opnemen met de wbv. uw ouders hebben het contract keurig nageleefd, er waren nieuwe huurders die wilden overnemen, dus, kort door de bocht: de eerste nieuwe huurders hebben afgezegd, de tweede "nieuwe" huurder willen niets overnemen: kortom: dat is niet meer op het bordje van uw ouders maar de desbetreffende wbv.
1. nee, de verhuurder mag geen details bekend maken van mensen die er eerder gewoond hebben.
2. nee, (dat weet de verhuurder ook wel): 5 weken na opleveringen kan de verhuurder niet meer eisen dat uw ouders voor de kosten moeten opdraaien. u schrijft immers dat dit is vastgelegd in een overeenkomst met eerste huurders (die dus afhaakten). wat niet meer het probleem van uw ouders is.
3. ook nee, de eerste nieuwe huurders zagen er vanaf, dus het portie komt alleen op bordje van de verhuurder te liggen. dus uw ouders kunnen geen eisen stellen aan eventuele over te nemen zaken. want "dat krijgt" in dit geval de verhuurder.