Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannyBoe - 21-06-2022 06:52:11
Geldzaken & Recht

Kan oude verhuurder 5 weken na oplevering nog eisen dat woning wordt hersteld?

Hallo, ik zou m'n licht opsteken bij de https://www.woonbond.nl/" target="_blank">woonbond en/of https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">het juridisch loket.

er valt me één ding op: u schrijft dat de 'volgende nieuwe huurder telefonisch contact' met u opneemt.
maar de verhuurder is degene die de overdracht en overname dient te coördineren, zeker als er inmiddels 5 weken verstreken zijn.
de huurovereenkomst is al weken geleden beëindigd immers.
ik zou het contact met de nieuwe huurder verder afhouden. de woningstichting is hun gesprekspartner.

in https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging/" target="_blank">dit artikel van het juridisch loket staat dat er meestal een voorinspectie en een eindinspectie van de huurwoning is.
was dat bij de woning van uw ouders ook het geval?
zo ja, dan is de eindinspectie, inclusief het getekende overnameformulier van de toen beoogde nieuwe huurders, het einde van de huurovereenkomst.

u kunt de verhuurder meedelen dat u de woning op de afgesproken datum hebt opgeleverd volgens afspraak die zwart op wit staan.

maar zoals gezegd, juridisch advies inwinnen. succes.