Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 21-06-2022 08:14:18
Geldzaken & Recht

Kan oude verhuurder 5 weken na oplevering nog eisen dat woning wordt hersteld?

Vraag 1: ja
jouw ouders hebben een contract gesloten met de nieuwe huurder voor overname. de nieuwe huurder is hiermee akkoord gegaan en als de nieuwe huurder het huis gaat huren, dan moet de nieuwe huurder de prijs aan jouw ouders betalen. de verhuurder staat daar buiten. dus als de nieuwe huurders niet willen betalen, dan moeten jouw ouders zelf maar kijken hoe ze het geld binnenkrijgen.
maar nu hebben de nieuwe huurders afgezien van de woning. dus moeten jouw ouders proberen de spullen aan de volgende huurder te verkopen.
dan moeten ze wel weten wie de huurder was die de spullen ter overname heeft achtergelaten. dus een telefoonnummer wordt gegeven, met zoals bij de eerste nieuwe huurder. 
vraag 2: ja
de 2e nieuwe huurder wil de spullen niet overnemen, dan moeten je ouders de spullen er zelf (of familie etc)uithalen of kosten betalen voor het herstellen door de woningtichting betalen. het is allemaal precies hetzelfde als bij de eerste huurder. het staat gewoon in de opnamestaat en huurcontract.
vraag 3: nee
de woning wordt niet door de huurders gehuurd. zij kunnen niets overnemen. alleen een huurder die de woning gaat huren, kan spullen overnemen.
dus maar snel aan de slag. de woning keurig volgens de regels opleveren. als er niemand je ouders kunnen helpen, dan moeten ze betalen.