Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 23-06-2022 13:02:53
Geldzaken & Recht

Wordt mijn moeder gekort op aow/pensioen?

Als uw moeder het appartement betrekt wordt ze volgens de link niet gekort en dat geeft u de tijd om over definitieve splitsing na te gaan denken.
zo te lezen voldoet het appartement aan alle gestelde eisen en zou voor splitsing in aanmerking kunnen komen. uw woning en het appartement behouden hetzelfde huisnummer maar het appartement krijgt een huisnummer toevoeging in de vorm van een letter bijvoorbeeld 1 voor de woning en 1-a voor het appartement. u kunt bij uw gemeente voor advies ten rade gaan en hoeft niet de vermelden dat het appartement nu verhuurd wordt omdat u als hoofdbewoner een kamer mag verhuren. als er op de woning nog een hypotheek rust zal de hypotheekverstrekker wel akkoord moeten gaan en die kans op een akkoord acht ik kleiner dan dat de gemeente met de splitsing akkoord zal gaan.