Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 30-06-2022 08:32:51
Auto & Vervoer

Autoverzekering

Hallo cs020 , 

verhoging premie of voorwaarden tijdens de looptijd van de verzekering 

de verzekeraar kan tussentijds de voorwaarden en de premie van de autoverzekering wijzigen. dit kan op basis van de en-bloc clausule in de voorwaarden van de verzekeraar. een nadelige wijziging moet de verzekeraar tijdig en helder melden. de verzekeraar heeft hiervoor geen vastgestelde termijn waarin dit moet. een nadelige polis wijziging (dus verhoging premie of wijziging dekking) is een reden om direct op te zeggen. opzegging moet geschieden binnen 30 dagen na de wijziging want anders ga je impliciet akkoord met de wijziging. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel . 

https://www.deautoverzekering.com/informatie/mag-de-autoverzekeraar-de-premie-verhogen/" target="_blank">https://www.deautoverzekering.com/informatie/mag-de-autoverzekeraar-de-premie-verhogen/ 
schade (retroactief) voor eigen rekening nemen…

een malusregistratie ontstaat doordat een https://www.goedkopeautoverzekering.nl/blog/schuldschade-gevolgen-schade-eigen-schuld/" target="_blank">schuldschade wordt geclaimd op jouw autoverzekering. door deze schadeclaim ben je vijf jaar teruggezakt tot ónder het nulpunt. wat niet iedereen weet, is dat je schades voor eigen rekening kunt nemen. je laat dan niet jouw verzekeraar opdraaien voor de herstelkosten, maar betaalt ze uit eigen zak. in dat geval blijft jouw huidige aantal jaren intact, waardoor premiestijging en malusregistratie kan worden voorkomen.


het is zélfs mogelijk om een https://www.goedkopeautoverzekering.nl/blog/autoschade-zelf-betalen-claimen-autoverzekering" target="_blank">schade met terugwerkende kracht voor eigen rekening te nemen. bij de meeste verzekeraars kan dit tot één jaar na schadedatum óf afwikkeling van het bijbehorende schadedossier. indien je besluit de reeds uitgekeerde schadevergoeding zelf te bekostigen, vervalt je terugval. kortom: https://www.goedkopeautoverzekering.nl/blog/negatieve-schadevrije-jaren-afkopen" target="_blank">je malusregistratie afkopen.



dus door jouw maatschappij schadeloos te stellen, wordt jouw terugval teruggedraaid en ongedaan gemaakt. kom je daardoor weer in de plus te staan, dan wordt jouw malusregistratie doorgehaald.