Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thieu - 03-08-2022 13:43:05
Huishouden & Energie

Hoe pif vloerisolatie is gemonteerd?

De link van "geboren amsterdammer" is in zoverre interessant dat het een leverancier betreft die meerdere isolatiemethoden aanbiedt. daarin staat bijvoorbeeld dat pif-isolatie beter niet gebruikt wordt in natte kruipruimtes. juist omdat daar één leverancier meerdere methoden aanbiedt lijkt het logisch dat hij voor een bepaalde situatie ook de beste oplossingen biedt.
ik heb bijvoorbeeld meerdere verschillende leveranciers laten komen en moest zelf een keuze maken op basis van wat zij vertelden, waarbij ze allemaal een zo gunstig mogelijk verhaal vertellen over hun product.
omdat wij een natte kruipruimte hebben heb ik ook niet gekozen voor pif.

de vraagsteller heeft een (kurk)droge kruipruimte, en dat blijkt ook uit het feit dat hij (deels) een houten vloer heeft. die zou anders allang aangetast moeten zijn. en dat is naar mijn idee ook dat het rondom dichtzetten met houten latten niet nodig is. gewoon goed aansluiten op de omliggende muren moet dan voldoende zijn. sterker nog, ik denk dat een klein beetje ventilatie tussen het hout en de isolatie in dit geval juist goed is, zeker ook als de vloerbedekking vocht/dampdicht is.

overigens, die houten latten zijn voor mij een belangrijke reden om  niet voor pif te kiezen. wat blijft daar in een natte kruipruimte van over?