Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 05-08-2022 09:55:18
Geldzaken & Recht

Achteraf invoerrechten in rekening gebracht door dhl

Ja, helaas mag dat. sterker, sinds 1 july vorig jaar moet je nu op alles wat je buiten de eu invoert invoerrechten betalen. voorheen kon je tot 22 euro gratis invoeren, kado's was ooit een hoger bedrag, maar dat is volledig afgeschaft. zelfs als iets 1 cent kost, ook een kado, moet je als ontvanger ervoor betalen als de afzender het niet meerekent in de verzendkosten en achteraf kost dat vaak meer dan wanneer je het vooraf opgeeft. hoe hoger het bedrag hoe meer je betaalt en het is afhankelijk van wat erin zit. post.nl stuurt vooraf een kaartje of je het wilt betalen, het kost dan minder dan achteraf en wil je niet betalen kan je het pakket weigeren.

ik zou mijn schoonzus er maar gewoon op aanspreken dat je sowieso al niet blij bent met witte sokken als kado en dat het wel een heel er duur kado geweest is zo, misschien wil ze meebetalen in de kosten. daar zeker nog niet aan gedacht? zou mijn eerste reactie zijn.