Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-08-2022 14:31:18
Winkels & Webshops

Bikini gekocht, kaartjes er nog aan en mag hem niet ruilen. vanwege hygiëne en c

Mijn grote vraag is waarom u niet in de winkel bent nagegaan of hetgeen u dacht te hebben gekocht ook inderdaad goed is ergo dat topje en broekje wel degelijk bij elkaar horen.
gelet op de reactie die @gerbera al gaf kunt u  een poging doen om op basis van 'niet geschoten is altijd mis' een beroep doen op de consumentenwetgeving (waar @gerbera op doelt) en ik geeft u nu daar nadere info over om dat te verduidelijkekn. maar herhaald, m.i. op basis van niet geschoten is altijd mis: het is aan u om al of niet nader te handelen. 

het gaat dan inderdaad over de aankoop van een product dat niet voldoet aan de verwachting die er aan gesteld mocht worden dus passend bij elkaar: 
(en niet over garantie etc.) dus vooral als gemeld in bw 7:17  van uitermate belang is wel dat de verkoper in dit geval dient te bewijzen dat u een en ander niet heeft gepast en dat kan positief voor u uitvallen.

de nadere info:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product

 


https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt


 


https://www.ictrecht.nl/blog/wettelijke-garantie-wat-is-dat" target="_blank">wettelijke garantie, wat is dat? (ictrecht.nl)


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html   en evt verder t/m art 25


 


u kunt op basis van deze info overwegen om zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat de wetgeving niet wordt nageleefd door bijv. deze te benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt ook een melding doen bij https://www.klachtenkompas.nl/" target="_blank">https://www.klachtenkompas.nl/ van de consumentenbond en bij http://www.consuwijzer.nl/" target="_blank">www.consuwijzer.nl van de acm.