Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 14-09-2022 19:21:18
Huishouden & Energie

Kan mijn huisbaas eisen dat ik mijn woning helemaal op nieuw moet verven

Na 49 (!!!) jaar behoorlijk gerookt in de flat is alles wat er is/blijft dusdanig besmet met rook gevolgen dat ik ook zou zeggen: verven enz.

deze flat is dusdanig niet verhuurbaar qua verf, aanslag en geur in alles dat dit m.i. toch ècht voor rekening van de huurder komt. 

als u niet verft en alleen bezemschoon opleverd zal uw moeder/u een rekening kunnen verwacht van € 8.000,00.
de "boete" zou bestaan aan de kosten om de flat weer verhuurklaar te maken. de flat is doorgerookt als een welopgevoede gerookte paling.

even anders gezien: u kunt een huurhuis krijgen waar 49 jaar behoorlijk in gerookt is en u bent of niet roker (of wellicht gevoelig voor rooklucht qua ziekte), zou u de woning zo accepteren?

na effe rekenen is dit € 13,60 per maand over 49 jaar voor extra rookkosten, overigens 49 jaar roken is bij 1 pakje per dag 17.885 pakjes, geschat een gemiddelde prijs van € 5,00 is dat een kleine € 90.000,00