Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-01-2006 13:54:52
Huishouden & Energie

Ervaringen met was/droog combinatie?


<script language=javascript>postamble();
hallo asky,


de aanschaf van een wasdroogcombinatie zou ik op basis van meer 25 jaar ervaring in witgoedservice beslist afraden. hiervoor zijn een aantal redenen; 1)een wasdroogcombinatie is technisch gezien erg gecompliceerd en geeft daardoor veel aanleding tot storingen, 2) de droogtemperatuur ligt hoger dan bij een conventionele droger, 3) je moet rekening houden met het feit dat tijdens het drooproces leidingwater wordt gebruikt(ca. 1 liter per minuut) om het droogproces te kunnen laten funktioneren, 4) er kan maximaal een halve belading gedroogd worden bij een max. belading van vijf kilo dus 2,5 kg, 5) het droogproces duurt erg lang door de lage droogcapaiciteit van het droogsysteem, 5) hierdoor meer slijtage en wasgoed krimp ten opzichte ven een conventionele droger, 6)energieverbuik is ten opzichte van een conventionele droger relatief hoog mede door de kleine capaciteit van max. 2,5 kg immers 5 kg drogen is gunstiger dan 2 x 2,5 kg, 7) zijn in aanschaf behoorlijk prijzig, 8) het wassen en drogen van ??n belading van 5kg duurt dan ook meer dan 5 uur, 1,5 tot 1,9 uur voor het wassen en twee keer  1,5 tot 1,8 uur voor het drogen, 9) tijdens het drogen kan de wasautomaat niet gebruikt worden.


advies kijk nog eens goed rond in de woning of er geen andere oplossing is, dit is beter voor je portemonee, het millieu en je wasgoed.


veel succes,


henri 1942