Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 23-09-2022 13:34:11
Geldzaken & Recht

Door minderjarige afgesloten dienst annuleren

16 jaar is minderjarig, maar ontslaat niet van aansprakelijkheid: elk kind wordt vanaf 12 jaar zelf aansprakelijk geacht voor handelen. wel bestaan er regels met betrekking tot de controle die bedrijven horen te doen (zorgplicht) bij het aangaan van overeenkomsten. daarbij hoort bijvoorbeeld de vraag naar een leeftijd of op zijn minst de vraag of iemand meerderjarig is. iemand van 16 jaar kan al meerderjarig zijn, namelijk als deze persoon getrouwd is. trouwen kan namelijk vanaf 16 jaar al (al is daar toestemming van de ouders voor nodig). ben je getrouwd dan ben je meerderjarig.
kortom, het heeft te maken met wat het bedrijf aan vragen vooraf gesteld heeft, wat verder in de contractvoorwaarden staat, en wat uw dochter heeft verteld bij het aangaan van het contract.