Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-10-2022 21:20:56
Auto & Vervoer

Elektrische step gestolen op school

Of de step nu wel of niet legaal op de openbare weg mag komen, is helemaal niet relevant voor de vraag of de school aansprakelijk is. 

wat wel relevant is, is in hoeverre de gebruikte stalling volgens de school 'bewaakt' en/of 'afgesloten' is.
de gemiddelde fietsenstalling op een middelbare school is niet bewaakt en niet afgesloten. iedereen die dat zou willen, kan makkelijk de stalling in en uit (want ook tijdens bijvoorbeeld tussenuren willen leerlingen geregeld met hun fiets even ergens naartoe). en als er al een camera hangt, dan is dat vooral om leerlingen in de gaten te houden en achteraf aan te kunnen spreken op wangedrag en niet ter voorkoming van diefstal.

daarnaast geldt dat ook in een bewaakte stalling je nog altijd zelf verantwoordelijk bent voor een deugdelijke diefstalbeveiliging op je tweewieler. om de simpele reden dat een bewaker niet van iedereen kan onthouden met welke tweewieler hij/zij 's ochtends binnen is gekomen. maar een bewaker kan wel waarnemen dat iemand met een betonschaar of slijptol sloten staat open te breken.

bovenstaande maakt dat de school hoogstwaarschijnlijk niet aansprakelijk is voor de diefstal.