Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-10-2022 08:43:18
Geldzaken & Recht

Krediet ontfutseld door ing-bank

Een heel verhaal maar m.i. heeft u deze informatie niet gelezen of gezien: https://www.ing.nl/particulier/lenen/onze-leningen/studentenbetaallimiet" target="_blank">https://www.ing.nl/particulier/lenen/onze-leningen/studentenbetaallimiet  waarin heel duidelijk het stopzetten wordt aangegeven en ook u u dan kunt handelen. 

daarbij is ook aan de orde dat u inmiddels al meer dan 20 jaar ex-student bent en naar ik aanneem ook ouder bent dan 30. 

een onderdeel van de info waar ik naar verwijs is dit waain duidelijk is aangegeven dat u dient af te lossen: ciraat: 
belangrijk om te weten



studeer je niet meer of word je 30 jaar? dan zet de ing je studentenrekening automatisch om naar een betaalrekening als onderdeel van een oranjepakket. daarnaast wordt je studentenbetaallimiet omgezet naar een continu limiet voor ex-studenten. de hoogte van je limiet blijft gelijk. bij de continu limiet voor ex-studenten betaal je wel een hogere rente over het bedrag dat je rood staat. je gaat dan ook de kosten van het oranjepakket betalen . en  je  moet er voor zorgen dat je maandelijks minimaal 5% van de limiet op je betaalrekening bijschrijft.



op basis van deze info lijkt het mij dat klagen bij de ing. bank geen enkele zin heeft en indien u de klacht ook bi het kifid zou indienen u dat alleen maar (door u ongewenst) geld zal kosten en u daar ook niet in het gelijk zult worden gesteld. optie: zoek een bank waar men nog een kredietregeling heeft zonder aflosverplichting.
https://assets.ing.com/m/c0673495fb8734c2/original/informatie-continu-limiet-voor-ex-studenten.pdf" target="_blank">