Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sjjoppy
sjjoppy - 23-10-2022 21:59:58
Voeding & Gezondheid

Vernieuwde corona vaccinatie

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

de herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mrna vaccins van biontech/pfizer en moderna. deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.  iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. de basisserie bestaat uit:



2 prikken met het vaccin van biontech/pfizer, moderna, novavax of astrazeneca, of;
1 prik na een coronabesmetting, of;
1 prik met janssen.

er worden voldoende vernieuwde vaccins geleverd om iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik aan te bieden. 


https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/herhaalprik" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/herhaalprik