Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harrybre - 14-11-2022 15:24:40
Garantie & Verzekeringen

Zorg verzekeraars vergelijken

Aan alle klagers: "in totaal werd in nl over 2021 per persoon gemiddeld 7.116 euro uitgegeven aan zorg. dat is 466 euro meer dan in 2020 ( zie cbs)" .
hier betaalt u zelf rechtstreeks maar een fractie van, 12 x ca €140 + max € 385 eigen risico. de rest komt uit de inhoudingen op uw slaris resp uitkering: zvw (zorg verzekerigns wet) en de rest komt uit de grote gemeenschappelijk pot, ook wel 's rijks schatkist = gevuld door uw en mijn belastinggeld

vanaf 2022 zijn de percentages van de zvw als volgt: voor de werkgeversheffing zvw geldt het hoge percentage van 6,75% (dit was 7,00% in 2021). voor de eigen bijdrage zvw die uw werkgever of uitkeringsinstantie inhoudt op uw loon of uitkering, geldt het lage percentage van 5,50% (dit was 5,75% in 2021).

omdat de geneesmiddelenprijzen in duitsland ver boven het gemiddelde europese prijsniveau liggen, heeft het kabinet eind 2020 duitsland vervangen door noorwegen in de prijsvergelijking. in belgie betaalt iedereen een "remgeld"= eigen bijdrage. toen ik in brasschaat geopererd werd, was mijn rekenign voro de nle zorgverzekraar. mijn schotense (vl) buurman moest uit eigen zak € 1800 bijbetalen. staat op geen enkele site over internationale vergelijkingen.