Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 17-11-2022 21:03:03
Geldzaken & Recht

Ongevraagde wijziging overeenkomst met bso

Een bso overeenkomst loopt tot einde schooljaar van groep 8. het is niet zo dat u een vast contract hebt tot een bepaalde datum, het is een contract die van beide kanten aangepast kan worden en die automatisch stopt als het kind van de basisschool af gaat. net zo goed dat een kinderdagverblijfcontract automatisch stopt als het kind 4 jaar is en naar school gaat. 

wat even van belang is, wat is er afgesproken qua prijs en kosten? betaald u per uur, per dagdeel of per dag? wat gaat het veranderen in de nieuwe situatie?
een bso moet tot 18:30 opvang bieden. als ze nu tot 18:00u open zijn, dan moeten ze dus een half uur langer open. een half uur langer werken wil dus ook zeggen dat er op een andere dag gecompenseerd moet worden. vandaar de keuze tussen 17:30 en 18:30.

het zwaarwegende zit dus in de verplichting vanuit de overheid. zowel qua uren als ook qua verplichte bezetting.