Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 24-11-2022 19:59:04
Huishouden & Energie

Krijgen wij ook de energie toeslag met blok verwarming

Als u een elektriciteitsaansluiting met energiecontract heeft, ontvangt u de 2x 190 euro tegemoetkoming via uw energieleverancier.
het eerste deel deze maand, het tweede deel in december. er zijn verschillende manieren waarop uw energieleverancier de vergoeding met u verrekent. het is lang niet altijd zo ze het geld op uw rekening storten. 

de opties zijn:
1: uw energieleverancier verrekent het met uw voorschot van november en december. u betaalt dan 190 euro minder voorschot. als uw voorschot lager is dan 190 euro, krijgt u het restant op uw rekening gestort
2: uw energieleverancier stort het hele bedrag op uw rekening, en incasseert het voorschotbedrag wat u gewend bent. 
3: uw energieleverancier verrekent de energietoeslag met uw jaar- of eindafrekening.
4: uw energieleverancier verrekent het bedrag met achterstallige betalingen, zodat uw schuld bij de leverancier kleiner wordt.

de meeste energieleveranciers hebben inmiddels wel op hun website staan hoe ze de tegemoetkoming verrekenen met hun klanten. u kunt dus het beste even de website van uw elektra leverancier bezoeken om te kijken hoe zij het doen.