Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 25-11-2022 23:26:44
Huishouden & Energie

Energieslachtoffer

300kw? nee, daar klopt niets van. 

waarschijnlijk bedoelt u 300w. en indien dat daadwerkelijk volcontinu verbruikt wordt, dan komt dat op 7,2 kwh er dag. afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier & contract kost dat dan grofweg tussen de €3,50 en €7,- per dag.
maar de meeste elektrische apparatuur gebruikt niet de hele tijd het maximale vermogen van de aansluitwaarde. hoe het precies is bij een zuurstofapparaat weet ik niet, maar ik kan mij zo voorstellen dat wanneer een persoon in rust is er veel minder behoefte is aan zuurstof dan tijdens (lichte) inspanning zoals het uitvoeren van eenvoudige huishoudelijke taken. en dat het zuurstofapparaat dan ook veel minder hard moet werken wanneer de gebruiker in rust is. en tijdens die vele uren per etmaal dus ook aanzienlijk minder elektriciteit verbruikt dan wat er als zogenaamde 'aansluitwaarde' aan vermogen wordt vermeld. met daardoor in de praktijk dus geen 7,2 kwh per dag aan verbruik.