Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 26-11-2022 07:07:51
Huishouden & Energie

Energieslachtoffer

Info zorginstituut nederland:
https://www.zorginstituutnederland.nl/verzekerde+zorg/a/ademhalingshulpmiddelen-zvw" target="_blank">https://www.zorginstituutnederland.nl/verzekerde+zorg/a/ademhalingshulpmiddelen-zvw

zuurstofapparaten

een verzekerde kan in aanmerking komen voor een zuurstofapparaat of zuurstofconcentrator met toebehoren, als hij rechtstreekse toediening van zuurstof nodig heeft. onder toebehoren kan ook de houder van een zuurstoffles voor bevestiging op een rolstoel of rollator vallen.


ook de elektriciteitskosten (stroomkosten) voor het gebruik van een zuurstofapparaat of zuurstofconcentrator worden vergoed vanuit de basisverzekering. het uitgangspunt hierbij is een volledige vergoeding van de stroomkosten van een zuurstofapparaat of zuurstofconcentrator. dit houdt in dat zorgverzekeraars een zo reëel mogelijke vergoeding moeten vaststellen, rekening houdend met de ontwikkelingen op de energiemarkt. het zorginstituut kan verder geen uitspraak doen over wat een reële vergoeding is. het is aan de zorgverzekeraars om hier verdere invulling aan te geven.