Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agamemnon - 27-11-2022 15:45:54
Geldzaken & Recht

Voor 2x190 euro extra benadeeld bij faillissement?

Ik geloof dat jullie de stelling niet begrijpen.

zolang een maatschappij niet failliet gaat maakt het niets uit of er los die 190 euro per maand zijn uitbetaald of dat er verrekend is met het voorschot. in dit voorbeeld, dat er 10 euro wordt geïncasserd i.p.v. 200 euro.

maar áls de maatschappij failliet gaat dan is de mogelijkheid om d.m.v. storneren (natuurlijk als dat terecht is) bij de verrekenende maatschappijen beperkt:
je kunt dan niet langer 2x200 euro maar slechts 2x10 euro storneren. immers dat zijn de incassobedragen en je kunt enkel dat storneren wat geïncasseerd is.  en storneren kan alleen over de laatste 2 maanden.
als je normale voorschot lager was dan 190 euro is er in november en december niets geïncasseerd en kun je dus ook niets storneren.

er is dus een verschil in rechten en mogelijkheden bij een los uitbetalende maatschappij en een verrekenende maatschappij.

daar is helaas niets meer aan te doen omdat de overheid geen voorwaarden heeft gesteld aan de methode van uitbetalen en dat zou voor sommige klanten wel eens nadelig kunnen uitpakken. we moeten het afwachten....