Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-11-2022 15:42:55
Huishouden & Energie

Saldering gaat

Wat ias er aan u verteld bij de installatie van de zonnepanelen? zie deze info https://www.pricewise.nl/zonnepanelen/salderingsregeling/" target="_blank">https://www.pricewise.nl/zonnepanelen/salderingsregeling/  waar o.a. dit in staat: 
met wat voor energiemeter kan ik salderen?

voorlopig kun je dus nog salderen. let er wel op dat je de juiste https://www.pricewise.nl/energieleverancier/energiemeter/" target="_blank">energiemeter hebt. deze moet namelijk kunnen registreren dat jij elektriciteit teruglevert aan het net. kan je meter dit niet? dan heb je alleen een kostenvoordeel als je de door jou opgewekte stroom direct verbruikt. de rest geef je dan gratis terug aan het net en dus aan je energiemaatschappij. hoe zit het met de geschiktheid voor saldering per type meter?


analoge meter (ferraris-meter)

deze meter loopt automatisch terug als je elektriciteit teruglevert. de meter kan ook in negatieve getallen lopen als je meer teruglevert dan verbruikt. ga je https://www.pricewise.nl/zonnepanelen/zonnepanelen-kopen/" target="_blank">zonnepanelen kopen, dan hoef je dat met deze meter niet te melden bij je https://www.pricewise.nl/energieleverancier/netbeheerder/" target="_blank">netbeheerder.


analoge meter zonder draaischijf

deze meter lijkt op de ferraris, maar is niet geschikt om teruglevering mee te registreren. de meter kan namelijk niet teruglopen. wil je salderen? neem dan contact op met je netbeheerder om een nieuwe meter te laten plaatsen. 

indien u dus een meter heeft zonder draaischijf kan het niet en zie dan de allerlaatste zin hiervoor. uiteraard is overstappen naar een andere leveracier indien uw hguidige blijft weigeren ook een optie en doe in dat geval melding bij de acm via http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl